Ik zoek 365 Linda’s die me vertellen over hun weerstanden.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb altijd allerlei weerstanden in mijn hoofd. Op momenten dat ik iets heel graag wil, komt er al snel een stemmetje dat zegt: ‘Wie ben ik om dit te doen? Wat zullen mensen daarvan vinden? Kan ik dit wel?’ En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik schreef er zelfs een heel boek over ;-)

Waar ik benieuwd naar ben: hoe dit bij jou werkt. Ik zou het daarom geweldig vinden om jouw verhaal te horen.

De verhalen van alle Linda’s deel ik op mijn site en op social media. Natuurlijk met een foto. Mijn ultieme doel is om uiteindelijk 365 verhalen van Linda’s te verzamelen om zo een divers beeld te geven van ieders belemmeringen en daarmee anderen te inspireren. Want weerstanden horen er gewoon bij. Hoe je ermee omgaat heeft effect op het resultaat.

Doe je mee?

Liefs, Linda

PS Je kunt hier even door mijn boek bladeren.

Hoe ziet je verhaal eruit?
– Schrijf je eigen verhaal van maximaal 500 woorden of deel een video of een geluidsfragment van maximaal 2,5 minuut.

– Benoem één weerstand die je hebt ervaren.

– Wat heb je eraan gedaan? En wat leverde dit op?

– Heb je niets gedaan? Wat had dit voor effect op jou?

Mail je verhaal én een mooie foto naar [email protected]

Niet meedoen geeft ook inzichten
Ohja… Wil je niet meewerken? Ook dan ben ik erg benieuwd naar je reden. Blijkbaar ervaar je een weerstand. Dit helpt mij om meer inzicht te krijgen in belemmeringen.

Dankjewel Esther Mallant voor dit briljante idee.

Veelgestelde vragen

Kom je me interviewen?
Nee, helaas niet. Je levert zelf een verhaal aan.

Ik heet geen Linda. Kan ik meedoen?
Nee. Ik zoek alleen verhalen van Linda’s. Vrouwen die Linda heten, dus.

Wordt elk verhaal geplaatst?
Ik doe de eindredactie. Dat betekent dat ik bepaal of je verhaal geplaatst wordt of niet. Je krijgt hierover bericht. Daarnaast check ik of alles in orde is met spelling en grammatica. Het kan dus zijn dat er kleine wijzigingen worden aangebracht.

Ik ben geen goede schrijver. Kan ik wel meedoen?
Het gaat om je verhaal. Vertel vanuit je hart. Dit kan door te schrijven of maak een filmpje (gewoon met je smartphone). Alle berichten worden gecheckt op spelling en grammatica. Maak je daar dus geen zorgen over… Die weerstand kan weg ;-)

Wanneer wil je de verhalen hebben?
Aangezien ik elke dag een verhaal plaats, heeft het niet direct haast. Maar… het zou fijn zijn om de eerste 60 verhalen binnen te hebben voor 15 april. Dit geeft mij de tijd om alle verhalen te checken en ze op de site te plaatsen.

Ik wil anoniem blijven. Kan dit?
Nee. Ik wil juist laten zien dat weerstanden erbij horen in het leven. Dat dit heel gewoon is. Weg met het taboe en de schaamte. Ik vind het juist ontzettend stoer wanneer je deelt en wil je daar graag voor in het zonnetje zetten. Daarom zeg ik nee tegen anonieme verhalen.

Welke weerstanden bedoel je?
De weerstanden in jezelf. Een voorbeeld om je uit te leggen wat ik bedoel. Krijg je geen baan vanwege je leeftijd? Dan is dat niet de weerstand die ik bedoel. Wat doet dit bericht met jou? Word je er opstandig van of ben je juist lamgeslagen? Waar komt dat dan door? Zegt een stemmetje in je hoofd dat mensen niet op jou zitten te wachten? Die weerstanden/belemmeringen in je eigen hoofd die maken dat je iets niet doet of juist wel doet.

Waar worden de verhalen geplaatst?
Op mijn site is een speciale pagina waar alle verhalen worden geplaatst mét een foto. Elke dag een nieuw verhaal. Een jaar lang.

Wat voor foto wil je hebben?
Het liefst een liggende foto (landscape) van een goede kwaliteit (minimaal 1Mb). Alleen verhalen met foto worden geplaatst. Is de foto gemaakt door een fotograaf en heb je afgesproken dat deze altijd vermeld wordt bij gebruik? Zet dan even de photocredits erbij.

Ik heb een bedrijf of project. Kan er ook een link naar mijn site geplaatst worden?
Ja natuurlijk! Zet je linkje erbij wanneer je mij je verhaal mailt.

Waar kan mijn verhaal ook alweer naartoe?
Stuur je verhaal van ca. 500 woorden of een filmpje van maximaal 2,5 minuut naar [email protected] met een foto, je naam, eventueel photocredits en een link naar je website.

Oh ja, de vraag die het allermeest wordt gesteld: Doet Linda de Mol ook mee?
Nog niet. Maar wie weet…