In mijn blote kont!

#21

Ik loop het strand op en een warme zilte lucht komt me tegemoet. Krijsende kokmeeuwen en spelende kinderen klinken als vertrouwd geluid op de achtergrond. Ik loop naar mijn vaste plekje aan de rand van het strand en hang mijn spullen aan de parasol. Achteloos schop ik m’n slippers uit en trek ik m’n shirt over mijn hoofd. Naast me zit een groep strandbezoekers, een jaar of 25 schat ik ze en aan hun blanke huid te zien hebben ze nog niet zoveel zon gezien. Bij het zien van zoveel strakke lijven ben ik me ineens bewust van mijn bijna 50 jaar. Door mijn gebrek aan sportieve inzet ben ik nooit aan de inmiddels noodzakelijke buikspieroefeningen begonnen en plotseling schiet er een golf van weerstand door me heen. Alsof ik door m’n shortje uit doen in mijn blote kont kom te staan.

BAM, ik deed het weer. Heel even liet ik me verleiden om toe te geven aan de valkuil die ‘mezelf vergelijken met anderen’ heet, met als eindvraag: ‘wat moeten ze niet van me denken?’

Me bloot geven?
Ik help B&B ondernemers in Nederland en ver daarbuiten hoe ze hun lievelingsgasten aanspreken en meer boekingen met hun eigen website kunnen genereren. Toen ik een paar jaar geleden begon met (live) video’s en webinars moest ik ook eerst een flinke portie weerstand overwinnen. Wat gaan anderen hiervan vinden? Ik had het gevoel me bloot te moeten geven en dat voelde heel erg kwetsbaar. Natuurlijk ging niet altijd alles perfect; er liep wel eens een webinar vast en soms moest ik een antwoord schuldig blijven.

Ja hoor!
Maar ik ging door, want na elke video of webinar kreeg ik blije berichten van B&B’ers die successen boekten met de uitvoering van opgedane kennis. De weerstand verdween en maakte plaats voor enthousiasme en succes. Had ik aan mijn weerstand toegegeven dan had ik mijn klanten en mijzelf de kans ontnomen om te groeien en dromen uit te laten komen. En daarmee wordt mijn jarenlange lijfspreuk bevestigd:

If you want to make your dreams come true then push the button and get started.

Ik trek mijn shortje uit en begroet de groep jonge mensen naast mij met een glimlach. De meesten van hen glimlachen vriendelijk terug en hervatten hun gesprek met elkaar. Terwijl ik me met een pen en notitieboekje op mijn strandbedje laat zakken schiet de titel van het te schrijven stukje door mijn hoofd. En in het ritme van de klotsende golven begin ik te schrijven over weerstand.


Linda Thuijs
Internetmarketing voor Bed&Breakfast ondernemers
photocredits: Ernie van Beek

365 Linda’s over weerstand is een initiatief van Linda Commandeur, auteur van het boek ‘Zo simpel is het dus wél. 15x weerstand overwinnen.’

Ook meedoen? Kijk hier voor uitleg en de meest gestelde vragen.