Je kunt het niet

#19

De met de paplepel ingegoten overtuiging ‘Je kunt het niet’, het heeft me wat jaartjes gekost, maar ik heb hem overwonnen. Niet dat ik nooit meer zal denken, dat kan ik niet, maar toch. Ik voel en weet dat het anders is. Voordat ik met deze weerstand aan het werk ging, wist ik het wel, voelde het niet en handelde er al helemaal niet naar.

Negatieve mindset
Sinds 2005 ben ik met Reiki bezig en heb de afgelopen jaren hard gewerkt om negatieve overtuigingen en weerstanden uit de weg te ruimen. Op mijn spirituele pad ben ik best een en ander tegengekomen, zoals een Reiki weekend met blaasontsteking en boosheid (wat de emotionele oorzaak van blaasontsteking kan zijn). Boosheid vanwege mijn opvoeding en met de paplepel ingegoten overtuigingen ‘Je kunt het niet’, negatieve mindset van ouders en vooral de erkenning die een kind nodig heeft, dat je er mag zijn en dat je goed bent zoals je bent.

Ik hield mezelf tegen
Begin dit jaar heb ik een online training gevolgd van Michael Pilarczyk. Ik begon aan de training, omdat ik zakelijk succes wil bereiken, dit jaar een praktijkruimte buiten ons huis. Ook begon ik aan de training om ‘spoken uit het verleden’ los te laten. De training gaf me inzicht, in mijzelf en waarom ik tot nu toe niet groter was geworden. Ik hield mezelf tegen. Als je groter wilt worden met je praktijk, maar je hebt een ‘met de paplepel ingegoten’ overtuiging en weerstand; Je kunt het niet. Nou, dan kun je net zo goed stoppen. Want zoals Michael het heeft uitgelegd: ‘Zolang gedachten rondzwerven met angst van mislukking, voor falen en twijfel, zal succes zich verschuilen tot de kust veilig is.’

Liefde voor mezelf en anderen
Bij mij gaat dit stukje over eigen waarde en liefde voor jezelf. Het gaat over waardering en liefde die ik graag nog bevestigd wilde hebben van mijn ouders, maar die ik niet ga krijgen. Hoe ik hiermee omga? Er is maar één oplossing voor een gelukkig leven en dat is jezelf liefhebben en leven uit liefde, accepteren wat er is en niet meer mee bezig zijn. Toen me dit duidelijk werd, ben ik liefde gaan sturen, naar de mensen waar ik niet meer mee om wil gaan. Bewust ervoor kiezen, niet meer boos te zijn en ze alle goeds wensen. Eerst met ‘pijn in mijn buik’ en nu, nu word ik er blij van als ik dat doe. Rustiger ook, geen angst meer.

Ik ben wie ik ben, doe wat ik doe.

Ook al vinden mensen mij en de dingen die ik doe soms vreemd, ik durf mijzelf te laten zien! Omdat ik weet wat ik kan en omdat ik weet dat de spirituele wereld, een wereld van liefde en heling is. En dat maakt me een blij en gelukkig mens. De praktijkruimte buiten huis heb ik nog niet, maar hé, het jaar is nog niet om!

Linda Brink
Heeft een praktijk voor Reiki in Winterwijk
aureole.nl

365 Linda’s over weerstand is een initiatief van Linda Commandeur, auteur van het boek ‘Zo simpel is het dus wél. 15x weerstand overwinnen.’

Ook meedoen? Kijk hier voor uitleg en de meest gestelde vragen.