Zelden rust in mijn donder

#9

Enthousiast stemde ik in mee te doen met de oproep je weerstanden te delen van mijn naamgenote Linda Commandeur. Vrijwel tegelijkertijd kwam bij mij de vraag omhoog: “Lin, wat is dan je weerstand?” Mijn relatie met weerstand is mijns inziens dat ik die eigenlijk wel kan gebruiken. Een soort ingebouwde handrem.

Altijd weer plannetjes
Ik heb namelijk zelden rust in mijn donder. Altijd maar weer plannetjes die opborrelen in mijn hoofd. Ik ben een enthousiaste opstarter, motivator. Niet alleen naar mijn omgeving, maar vooral naar mijzelf. Moe word ik daar niet van, het geeft me energie!. Wel brengt het me steeds vaker onrust. En dat vind ik niet fijn. Want door onrust gaat mijn leven meer lijken op een afvinklijstje dan dat ik geniet van al het moois dat ik meemaak.

Werk ik een aantal maanden voor een opdrachtgever waar de voertaal hoofdzakelijk Frans is? Direct plan ik een aantal afspraken in om vier uur per week franse les te volgen.
Naderen de laatste dagen van mijn vakantie?

Ik presteer het om zelfs op vakantie al een reisgids te hebben besteld voor een volgende bestemming zodat ik me direct bij thuiskomst kan gaan verdiepen in de volgende trip.

Een soort ketting(roker)reiziger. Wil ik weer eens wat aan mijn conditie doen? Dan schrijf ik me direct in voor een halve marathon. Waar ik dan ook voor moet gaan trainen. Drie keer per week.

Even niets?
Steeds vaker lijkt het me best relaxed om eens even niets te doen, niets te plannen en ergens vol van te genieten. Maar voor ik het weet hang ik weer aan een klimmuur, bezoek ik een museum of heb ik een leuke workshop ontwikkeld. Gewoon omdat ik dat ook heel erg leuk vind.

Misschien komt het omdat ik ooit een ernstig ongeluk heb gehad en daarom onbewust zoveel mogelijk wil doen in mijn reserve tijd? Omdat ik niks doen gelijk stel aan tijd verdoen en dat zonde vind?
Of misschien komt het omdat ik vaak word beloond met het nemen van actie: een fijn gevoel, mooie opdrachtgevers, geweldige ervaringen. Maar waarom zou ik hier niet nog voller van willen genieten? Wat is daar dan eng aan?

Mijn weerstand, als je het al zo zou kunnen noemen, zit hem in het niet doen.

Een lege agenda hebben. Vrij plannen, maar niet weg gaan. Niks doen. Echt niks. Dus heb ik besloten om Linda Commandeur te laten weten dat ik toch niet meedoe met haar 365 Linda’s. Gewoon omdat ik even niks ga doen en mijn weerstand los ga laten. Of….? Oké. Dit is dan écht de laatste keer! Linda, bij deze.
Linda Commandeur Advies
Linda Commandeur
een ervaren en gepassioneerde Trade Marketing professional
Commandeur Advies

 

365 Linda’s over weerstand is een initiatief van Linda Commandeur, auteur van het boek ‘Zo simpel is het dus wél. 15x weerstand overwinnen.’

Ook meedoen? Kijk hier voor uitleg en de meest gestelde vragen.