Wie zit er te wachten op mijn geluk?

#18

Mijn weerstand is het benoemen van trots, geluk en blijdschap. Ik vraag me regelmatig af of een ander hier wel op zit te wachten.

Het laatste wat ik wil is dat een ander denkt dat ik dit doe om op te scheppen of iets te bereiken.

Van nature ben ik enorm gedreven om doelen die ik mijzelf stel te behalen. Ik voel mij er lekker bij om ergens fanatiek voor te gaan.

Mijn inspiratie put ik uit tijdschriften zoals Happinez, af en toe een boek waarvan de titel mij grijpt en bezinning tijdens het wandelen in en genieten van de natuur (het groen, de wind, de zon, de dieren, de geluiden). In een wereld waarin ik regelmatig te veel prikkels ervaar brengt mij dat rust.

Onze keukentafel is mijn favoriete plek om aan te zitten (als het lukt om te blijven zitten :-)). Kopje thee erbij soms een pak koeken, soms ook ‘gewoon’ één koekje of lekker chocola. Het is een bewaarplek van reisgidsen, uitgeknipte krantenartikelen, foto’s in de vensterbank met mooie herinneringen en ansichtkaarten die ik heb ontvangen van mensen om wie ik geef. Een plek om nieuwe plannen te maken, uit het leven te halen wat er in zit. Nieuwe plekken ontdekken wat verder weg of dichtbij. Nieuwe mensen ontmoeten, dat geeft mij energie. Bestaande vriendschappen zijn mij dierbaar. Wees er voor elkaar en doe elkaar geen verdriet.

Hoe voorkom ik te veel denken en gepieker? Hoe zorg ik ervoor dat ik geniet? Dat negatieve invloeden van buitenaf niet overheersen?

Binnen ons gezin hebben wij veel overeenkomsten met elkaar. Ook verschillen we gelukkig. Dat maakt het dat we elkaar aanvullen of helpen als dat nodig is.

Ik durf en wil graag zeggen dat ik gelukkig ben. Mag dat? Vraag ik mij weleens af.

Be happy with what you have and what you are.

Linda Schuitemaker

 

365 Linda’s over weerstand is een initiatief van Linda Commandeur, auteur van het boek ‘Zo simpel is het dus wél. 15x weerstand overwinnen.’

Ook meedoen? Kijk hier voor uitleg en de meest gestelde vragen.