Weerstand is een signaal

#24

Ik ben van nature enthousiast, positief en flexibel ingesteld. Wanneer ik in de weestand ga dan is dat een signaal en daar moet ik iets mee. Dat gevoel moet uit mijn lijf!

Als coördinator van stichting Nabestaandenzorg heb ik de taak de stichting te ontwikkelen en zichtbaar te maken. Dat doe ik met veel passie en liefde. Ik zie kansen en mogelijkheden en zo hebben we inmiddels mooie samenwerkingen en activiteiten, waaronder een koffieochtend voor nabestaanden, herdenkingsavonden en diverse bijeenkomsten voor professionals en nabestaanden. Onlangs werd ik gevraagd om tijdens een bijeenkomst voor professionals te spreken. Ik ging bij de vraag volledig in de achteruit en elke vezel in mijn lijf ging in de weerstand.

Mijn eerste reactie was: Nee.. ga ik niet doen! Maar mijn verstand zei: Dit is een mooie kans en je moet het doen. Complete tweestrijd.

Daarbij wist ik dat het geen optie was om het niet te doen.

Ik heb rationeel toegezegd en ben een aantal dagen met mijzelf aan het worstelen geweest, waarom ik zo enorm in die weerstand ging. Ik ben tot de conclusie gekomen dat onzekerheid een grote rol speelde en niet de angst om te spreken, maar de gedachten dat anderen veel meer kennis hebben dan ik. En daar zat mijn leerpunt! Ik was me nog niet voldoende bewust dat ik inmiddels door de jaren heen veel ervaring en kennis heb opgedaan op het gebied van rouw en verlies. Hoe meer ik over mijzelf nadacht des te zekerder werd ik en gek genoeg kreeg ik in de loop van de dagen steeds meer zin om het te gaan doen. Ik had me goed voorbereid en tijdens de bijeenkomst was ik in het begin onzeker, maar daar had ik rekening mee gehouden en uiteindelijk stond ik daar en had ik een duidelijk verhaal! Een simpele vraag als deze heeft mij weer naar een volgend level gebracht. Dat vind ik het mooie aan het leven!


Linda Frank
Coördinator bij Stichting Nabestaandenzorg

365 Linda’s over weerstand is een initiatief van Linda Commandeur, auteur van het boek ‘Zo simpel is het dus wél. 15x weerstand overwinnen.’

Ook meedoen? Kijk hier voor uitleg en de meest gestelde vragen.