Regelmatig spreek ik mensen die ‘op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging’. Ze willen ‘iets’ anders, maakt niet uit wat, als het maar beter en leuker is dan hun huidige baan. Ik geloof niet in zo’n stap. Nog afgezien van het feit of het gaat lukken. Veel werkzoekenden azen op dezelfde banen.
Maar volgens mij is er een oplossing: leer jezelf kennen en wees helder in je wensen. (Lees mijn blog Waarom nou jij?) “Maar dan?”, hoor ik je denken. “Het aantal banen wordt daardoor toch niet meer?” Nee, daar heb je gelijk in. Maar mensen weten wel waarvoor ze bij jou moeten zijn. Je draait je zoektocht om in een manier om gevonden te worden. Eén van de hulpmiddelen hierbij is een toekomstgericht CV. Focus op je wensen en ambitie en ondersteun dit door je (werk)ervaring. Geef een denkrichting mee aan de lezer. Houd het kort, maar uitnodigend.
Als jij écht weet wat je wilt, neem je de selecteur mee in deze richting en is de kans op een sollicitatiegesprek vele malen groter.

Kun je wel wat tips gebruiken voor je eigen toekomstgerichte CV? Download dan hier mijn 10 tips.