Er zijn van die momenten dat je even met je handen in het haar zit. “Wat gaat de toekomst voor mij brengen?” “Komt het nog wel goed?” “Wat wil ik eigenlijk?”. Je bent onzeker en misschien zelfs wel een beetje bang. Redenen hiervoor kunnen zijn, dat je net ontslagen bent, dat je geen opdrachten hebt, dat het bedrijf waar je werkt middenin een reorganisatie zit, enzovoort. Een hele natuurlijke, en begrijpelijke, reactie is: pakken wat ik pakken kan! Of: ik wil even helemaal niets, eerst rust.

Maar het kan anders. Geef jezelf even de tijd om de teleurstelling te verwerken en zie de vrijgekomen tijd als een kans. Een kans om te kijken of je nog doet waar je een goed gevoel van krijgt, of je nog op de juiste koers ligt. Gun jezelf tijd en ruimte. Tijd gunnen is niet hetzelfde als afwachten. Ga op zoek, kijk om je heen, praat met anderen over je wensen en ideeën. Zo krijg je weer oog voor nieuwe kansen. Er komen onverwachte mogelijkheden voorbij, je ontmoet nieuwe mensen met andere inzichten.

En denk vooral niet dat je alles precies moet weten voor je je wensen en ideeën kunt delen. Juist wanneer alles nog onduidelijk is, gebeuren er mooie dingen wanneer je er met anderen over praat. Wil je ervaren wat delen teweeg kan brengen? Ga dan eens naar een Durftevragen-sessie.

Blijf vertrouwen in jezelf, je doorzettingsvermogen en moed!