Help, ik schrijf een boek! Al jaren heb ik het idee in mijn hoofd en dat moet er nu maar eens uit!

Afgelopen zaterdag ben ik vertrokken naar de Berghut in Oostenrijk. Een mooie plek, met lieve mensen, een fijne sfeer en waanzinnig lekker eten. Waar beter dan hier kan ik mijn boek schrijven? Onder de bezielende leiding van Esther Jacobs zit ik samen met twaalf anderen de hele dag te typen.

Twee dagen en slechts 250 woorden op papier. Raar maar waar. De afgelopen twee dagen ben ik bezig geweest met de achterflap, oftewel de achterkant van mijn boek. Een klein stukje tekst dat de essentie bevat. Ik heb ondertussen vier verschillende versies, heb veel gediscussieerd en nog meer nagedacht, geschrapt en herschreven. Vanavond kreeg ik kriebels in mijn buik, een stralende glimlach van oor tot oor en de overtuiging dat ik goed zit. Ja, dit moet het zijn.

En dit proces, dit aanscherpen, weten wat je wilt en de juiste boodschap overbrengen, dat is ook precies waar mijn boek over gaat. “Als je weet wat je wilt en waar je naar toe wilt, is je doel binnen handbereik.” En zoals je ziet kost dat tijd. Je onderzoekt en maakt keuzes. Daarna kun je anderen meenemen in jouw gedachtenwereld, jouw dromen, wensen en ambities.

De volgende stap is delen. Je verhaal de wereld in gooien en checken wat anderen ervan vinden. Je geeft mensen de kans te reageren. Hierdoor krijg jij je verhaal steeds scherper en je doelen binnen handbereik.

Help je mij mijn droom te verwezenlijken? Ik hoor graag van je wat je vindt van deze flaptekst. Ben je nieuwsgierig naar het boek? Wat zou je graag willen lezen? Op welke vragen wil je antwoord? Wat spreekt je aan en wanneer haak je af?

Creatief solliciteren anno nu
Als je weet wat je wilt en waar je naartoe wilt, dan is je doel binnen handbereik

Een sollicitatiebrief de deur uit. Spannend!
Of denk je ondertussen: Opnieuw een sollicitatiebrief de deur uit. Zal wel wéér niets worden.

Een nieuwe baan zoeken zou iets leuks moeten zijn: een uitdaging, een kans. Maar voor velen is het een weg vol teleurstellingen, een compromis, een zoektocht met als enige doel je geld te verdienen. Linda Commandeur laat zien hoe je een vindtocht maakt, een geweldige reis waarin je jezelf leert kennen, inspirerende mensen ontmoet, veel nieuwe dingen kunt uitproberen én tenslotte op een fantastische bestemming uitkomt. Een plek waar jij kan doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent, met fijne mensen om je heen.

Solliciteren is meer dan een profiel aanmaken op werk.nl en maandelijks vier brieven schrijven. Het kan ook anders. Denk aan een Pinterest-CV, een blog, een toekomstgericht CV of een Durftevragen-sessie. Of ga eens praten met mensen die je bewondert, die iets doen wat jij graag zou willen. Vaak vinden zij het geweldig om over hun werk te vertellen. Linda neemt je mee op reis langs bijzondere of effectieve ideeën, tips en voorbeelden. Zet jij de eerste stap? Vergeet je rugzak niet, daar zit immers al van alles in!

Over de auteur: Linda Commandeur (1972) groeide uit van meisje-van-het-uitzendbureau tot hoofd personeel&organisatie. Sinds 2010 is ze zelfstandig ondernemer en een professioneel verbinder van mensen, ideeën en gedachten. In haar werk als Durftevragen-begeleider en loopbaan- en ondernemerscoach hoort ze regelmatig:”Dat werkt bij mij niet.” „Dat lukt mij nooit.” „Dat is toch niet te realiseren.” Zelf heeft ze ontdekt dat je meer kunt dan je denkt en dat ‚met plezier aan de slag’ een levenshouding is, een overtuiging die je ook kunt aanleren.